Deelnemers over Praesence 

“Ondanks dat ik al veel boeken en artikelen over mindfulness heb gelezen, heeft de cursus mij veel gebracht. Stap voor stap nam Remy ons mee in wat mindfulness is en wat het voor je kan betekenen. Iedere les voelde als een cadeau aan mezelf. De combinatie van samen oefenen en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers beviel mij erg goed. Je leerde op deze manier namelijk ook van elkaar. Dankzij deze cursus heb ik mindfulness nog meer geïntegreerd in mijn leven.”

Lisa Langenkamp - zenzoekers.nl

Ervaringen van deelnemers

Hieronder vind je enkele ervaringen van deelnemers die de MBSR Mindfulness training bij me hebben gedaan. Meer ervaringen vind je ook op Google en op Springest vermeld.

Ervaringen springest

Remy heeft een uitstraling van rust en mindfulness

Rémy is helder, duidelijk en to the point. Kan goed luisteren en creëert een veilige omgeving waarin deelnemers zich uitgenodigd voelen om hun verhaal te delen of naar de ander te luisteren. In de opleiding heb ik geleerd om te ontspannen en zachter naar mezelf en de situatie te leren kijken.

Bart

Trainer

Beter omgaan met stress

Remy geeft een hele goede en prettig mindfulnesstraining. Zijn training heeft mij enorm geholpen beter naar mijn lichaam te luisteren, meer in het moment te zijn en veel beter om te gaan met stress.

Door middel van een goede afwisseling van praktijkoefeningen en theorie krijg je goede tools om zelf aan de slag te gaan.  Tijdens de wekelijks cursus is er genoeg aandacht voor iedereen en ruimte om te lachen. Ik raad deze cursus bij Praesence ZEKER aan.

Micheline

Bijzondere mindfulness training
Ik heb de training bij Praesence als zeer ontspannen, interessant en leerzaam ervaren. Remy is bovendien een professionele, rustige en grappige trainer met veel kennis van zaken.

Marcel

Hoofd beveiliging

Goed toepasbaar

Het waren de reviews op Google die mij over de streep trokken om een mindfulnesstraining via Praesence te gaan doen en

daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Remy is een heel goede trainer. Rustig, capabel, geeft vertrouwen. De locatie is prima. Figuurlijk warm, goed te bereiken en voldoende parkeergelegenheid.

Ik mediteerde zelf al heel lang (autodidact), maar deze training heeft mij veel meer gebracht. Dit gaat verder, is breder en is zeker goed toe te passen in het dagelijks leven.

Nick

Docent voortgezet onderwijs

Aanrader

De trainingen zelf waren erg fijn en ontspannend! De oefeningen die wij meekregen hielpen met het oefenen buiten de trainingen en doe ik ook nu nog dagelijks.

Voor mij was de groepstraining een goede combi van mediteren en het uitwisselen van ideeën en gedachten met de andere cursisten. Het mooiste vind ik dat mindfulness praktisch toepasbaar is en ik er van overtuigd ben dat ik er ook in de toekomst veel profijt van heb. Ik kan het iedereen aanraden !!

Meike

Psycholoog

Plezier, vertrouwd en veel geleerd

Met veel plezier heb ik de mindfulnesstraining bij Remy van Gelder gevolgd. De sfeer in de groep was al snel vertrouwd en Remy is een deskundig en betrokken trainer die alle deelnemers de ruimte gaf om ervaringen te delen.

De trainingen op zaterdagochtend waren fijn om te doen en ik heb er veel van geleerd. Prettig vond ik dat de training voor een groot deel bestond uit het ervaren van de oefeningen. Dit motiveerde mij om ook thuis te blijven oefenen. Ook na de training blijf ik de oefeningen doen en krijgt mindfulness een vaste plek in mijn dagelijkse bezigheden.

Yvonne

Medewerker van een bank

Goede opbouw

Ik heb de training als heel prettig ervaren. Remy zorgt voor een goede sfeer in de groep, heeft een fijne, rustgevende stem en een open uitstraling. Er zit een goede opbouw in de training, waardoor je steeds meer geoefend raakt met mindfulness.

Naast de intensieve training krijg je ook geluidsbestanden en tips toegestuurd om thuis mee aan de slag te gaan. Dit vond ik erg fijn.

Joyce
Lerares basisonderwijs

Inspirerend en praktisch

Voor mij een eerste kennismaking met mindfulness; ik heb de lessen als inspirerend ervaren, voldoende (praktische) tips en handvatten gekregen met de verschillende oefeningen die goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Chris,
Politie agent

Open en veilige atmosfeer

Net de cursus bij Rémy van Gelder gevolgd en deze als heel prettig ervaren. Rémy is een rustige en prettige trainer, die een open en veilige atmosfeer en omgeving creëert waarbij ik mijn ervaringen kon delen.

Ga zeker verder op het pad van de mindfulness dankzij Rémy en zijn enthousiasme. Rémy, dank voor je fijne lessen!

Marco

Medewerker logistiek

Eye openers

Goede training met hoop eye openers en gereedschappen om mindful door het leven te gaan. Aanrader!

Arend-Jan
Web developer

Pluk er dagelijks de vruchten van …

Nadat ik overspannen thuis kwam te zitten, heb ik uiteindelijk de stap genomen om Mindfullnes verder te verkennen. Ik was een bevlogen, enthousiaste, gedreven mens prive en op werk die daardoor het zicht op wat mij echt energie geeft was verloren. Anders gezegd, ik was onbewust de regie verloren.  
Remy zijn aanpak was ‘down to the ground’. Geen zweverig gedoe… Door die aanpak heb ik nu meer de regie over mijn eigen dagelijkse leven. Ik voorkom nu meer dan ooit dat ik energie stop in energievretende activiteiten. Daarnaast kan ik niet ontkennen dat MF mij een nieuwe kijk op het leven heeft gegeven en een bepaalde zelfverzekerde basis in mijn doen en laten heeft gegeven. Ik oefen MF nu nog steeds dagelijks en pluk er elke dag de vruchten van. 

 

Jochem
Sr. Projectleider land en Watermanagement

Veel handvatten


Ik had me aangemeld voor de mindfulnesstraining bij Remy op aanraden van goede vrienden die de training ook al hadden gevolgd. Nu, na afloop van de cursus, begrijp ik waarom. Ik heb veel handvatten gekregen om anders om te gaan met dingen waar ik steeds opnieuw tegen aanliep; verder komen door juist een stap terug te doen. Dat het effect daarvan thuis en op mijn werk al zo snel merkbaar was had ik niet verwacht. 

Remy is een heel plezierige docent, die in zijn trainingen een sfeer van ruimte en rust creëert. Verder heeft hij een ontzettend prettig stemgeluid, waardoor ook de geleide meditaties die bij de training horen heel fijn om te doen zijn. 

Ik had al een beetje ervaring opgedaan met een meditatie-app en was aanvankelijk een beetje huiverig voor het trainen in groepsverband, maar ik heb gemerkt dat je van andermans ervaringen enorm veel kunt leren, en dat het ook fijn is om te weten dat je niet de enige bent die soms aan het klungelen is. Echt aan te bevelen!

Eva 
Jurist migratierecht