MBSP – Mindfulness en Sterke Kanten

Mindfulness en Sterke Kanten - MBSP

Mindfulness en Sterke Kanten

 

In de training Mindfulness en Sterke Kanten (voluit MBSP of Mindfulness Based Strengths Practice), die is ontwikkeld door het VIA institute, leer je mindfulness en ontwikkel je je unieke sterke kanten. Het resultaat is dat je bewuster in het leven staat en dat je je bewuster bent van je sterke kanten en hoe je deze kunt inzetten in je werk en leven.

Op deze pagina lees je wat de MBSP training inhoudt en wat het je kan brengen. Of ga direct naar de agenda voor trainingsdata.

 

R

Voordelen van de 'Mindfulness en Sterke Kanten Training'

  • Je unieke sterke kanten leren kennen.
  • Meer bevlogenheid en betrokkenheid in werk en leven.
  • Een toename van energie, zelfvertrouwen en welbevinden.
  • Leren en/of verdiepen van mindfulness-vaardigheden.
  • Verenigt het beste van de positieve psychologie en mindfulness.
  • Een wetenschappelijk beproefde en zeer effectieve methode.

Sterke eigenschappen

 

Ieder mens bezit van nature een aantal sterke eigenschappen of sterke kanten. Deze eigenschappen hebben een sterke invloed op ons gedrag en de manier waarop we denken en ons voelen. Je zou kunnen zeggen dat deze positieve eigenschappen de basis vormen van onze identiteit en wij blijken deze sterke eigenschappen allemaal te bezitten.

Als voorbeeld van sterke eigenschappen kun je denken aan eigenschappen als moed, zelfbeheersing en discipline, humor en leergierigheid, etc. Naar deze universele sterke eigenschappen is veel onderzoek gedaan door het VIA Institute. Uit onderzoek blijkt dat we meer energie en welbevinden of geluk ervaren wanneer we gebruik maken van onze typerende sterke eigenschappen.

Mindfulness en Sterke Kanten - MBSP

Mindfulness en Positieve Psychologie: ‘mindfulness met een glimlach’

 

In de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Training) leer je bewust de aandacht te richten op ongemak om uiteindelijk op een meer bewuste manier op dit ongemak te reageren. Dit heeft een sterk reducerend effect op stress. De MBSR training is met name gericht op het reduceren van stressgerelateerde klachten. Na het doen van een mindfulnesstraining ga je op een meer bewuste manier in het leven staan. De positieve psychologie, waar de Sterke Kanten training op is gebaseerd, gaat nog een stap verder. De positieve psychologie kijkt vooral naar wat mensen gelukkig maakt en hoe je je welbevinden of ‘floreren’ kunt vergroten. De training ‘Mindfulness en Sterke Kanten’ verbindt zo het beste van 2 werelden. De training heeft én een sterk stress reducerend effect én vergroot tegelijkertijd je welbevinden en je geluk.

De MBSP training – Mindfulness en Sterke Kanten

 

Mindfulness en Sterke Kanten  is een training die is ontwikkeld door het VIA instituut dat ook het onderzoek naar sterke kanten heeft gedaan. De training bestaat uit een afwisseling van oefeningen, uitwisseling en je wordt begeleid met behulp van een reader en audiobestanden. In de training doe je gerichte aandachtsoefeningen en daarnaast ga je in de training aan de slag met je sterke kanten. De training werkt 2 zo kanten op:

 

  • Je verdiept je mindfulness met behulp van je sterke kanten – Strong Mindfulness.
  • Met behulp van mindfulness wordt je je bewuster van je sterke kanten en hoe je die kunt inzetten en kunt ontwikkelen – Mindfulness Strength.
Mindfulness en Sterke Kanten - MBSP

 

Resultaten en doelgroep

 

Door het doen van de training zul je bewuster in het leven staan en meer leven vanuit je eigen kracht. Je ontdekt wat jouw unieke en kenmerkende sterke kanten zijn en je vindt meer betekenis en vervulling in je leven. Deelnemers geven aan dat ze door het doen van de training meer inzicht krijgen in wat ze energie en geluk geeft en dat ze daarnaast leren om effectiever om te gaan met uitdagingen die ze tegenkomen.

Je kunt de training ‘Mindfulness en Sterke Kanten’ volgen als verdieping na afloop van de MBSR training, maar je kunt de training ook volgen wanneer je nog geen ervaring hebt met mindfulness en mindfulness wilt leren en tegelijkertijd je sterke kanten wilt ontwikkelen.

Neem contact op wanneer je meer wilt weten over deze training.

Hieronder vindt je een beschrijving van de 24 Sterke Kanten en een youtube opname van Ryan Niemiec, grondlegger van MBSP training en je vindt verwijzingen naar relevante boeken op het gebied van Sterke Kanten, Mindfulness en Positieve Psychologie.

 

De 24 Sterke Kanten bij elkaar

 

Hieronder vind je de 24 Sterke Kanten die door het VIA instituut zijn onderzocht. Over verschillende Sterke Kanten heb ik een blog geschreven. De betreffende button is gekleurd en je kunt er op doorklikken naar de Sterke Kant. De Sterke Kanten die nog niet staan beschreven komen binnenkort in een blog.

Sterke Kanten, mindfulness en positie psychologie  – youtube en boeken