Mindfulness Test – Mindfulness op het Werk

Mindfulness test-mindfulness op het werk

Mindfulness Test

In de training ‘Mindfulness op het Werk‘ leer je onder meer met meer focus en concentratie te werken. Hierdoor zul je minder stress en meer energie ervaren en met meer plezier je werk doen. Hieronder staat een korte mindfulness test met 10 vragen die je meer inzicht geven in hoe mindful je op dit in je werk staat.   Wanneer je de invult en de score optelt dan weet je de uitslag. De test heeft geen wetenschappelijk karakter en is puur bedoeld om je in een oogopslag te laten zien hoe je scoort op factoren die belangrijk zijn als het gaat om mindfulness op het werk. De mindfulness test laat je direct zien waar verbetering mogelijk is en waar je in een mindfulnesstraining aandacht aan kunt geven.

 
Bijna NooitSomsGeregeldVaak(Bijna) altijd
1. Ik kan me goed concentreren op mijn werkzaamheden en ben niet snel afgeleid.    1  2  3  4  5

2. Ik heb een goede work-life balans.

   1   2   3   4   5
3. Ik werk efficiënt en ben effectief in het bereiken van mijn doelen.   1   2   3   4   5
4. Ik ben me bewust van mijn gevoelens van moment tot moment.   1   2   3   4   5
5. Wanneer ik van slag ben door iets, dan kan ik gedachten en gevoelens daarover snel loslaten.   1   2   3   4   5
6. Het lukt me goed te focussen op mijn belangrijkste prioriteiten.   1   2   3   4   5
7. Ik ben helemaal aanwezig met mijn aandacht in vergaderingen/ meetings.   1   2   3   4   5
8. Aan het einde van een werkdag heb ik nog aardig wat energie over.    1   2   3   4   5
9. Voordat ik op iets reageer neem ik altijd eerst even een ‘pauze’.   1   2   3   4   5
10. Ik kan prima stilzitten en niets doen.   1   2   3   4   5
Totaal
  • 38 punten of meer: je staat al behoorlijk mindful in je werk en je werkt waarschijnlijk heel efficient en mogelijk heb je aanleg om mindful te werken. Je laat je niet snel afleiden, kunt gedachten en emoties waarschijnlijk snel loslaten en bent goed in staat je doelen en prioriteiten voor ogen te houden. Mogelijk is er – afhankelijk van de factoren waarop je minder hebt gescoord – nog verbetering mogelijk.

  • 29-37 punten: je staat gemiddeld mindful in je werk en er is nog aardig wat ruimte voor verbetering. Mindfulness kan je helpen om aandachtiger om te gaan met je werk.

  • 28 punten of minder: je staat weinig mindful in je werk en waarschijnlijk kost het werk je op dit moment veel energie. Je bent waarschijnlijk snel afgeleid, vind het mogelijk lastig om je doelen en prioriteiten helder te hebben en het werk kost je waarschijnlijk veel energie. Mindfulness kan je helpen om een meer mindful houding aan te nemen.
Mindfulness Test - Mindfulness op het Werk