Remy van Gelder – Mindfulnesstrainer 

 

Zinzoeker

Ik was al jong bezig met het zoeken naar betekenis en zingeving. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en verbleef enkele maanden in de bergen van Australië om me te verdiepen in meditatie, yoga en oosterse filosofie. Dit was een ervaring die mijn leven compleet veranderde en die me sindsdien niet meer heeft los gelaten.

 

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording

Na mijn reis van een jaar begon ik met de studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na afronding van mijn studie deed ik ervaring op als beleidsmedewerker bij een gemeente en bij verschillende ministeries. Bij de overheid kwam ik tot de ontdekking dat ik werk wilde maken van mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik volgde een opleiding tot vaardigheidstrainer en deed verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens ging ik aan de slag als trainer bij een bekend trainingsbureau. Hier gaf ik trainingen die gericht zijn op communicatie en gedrag.

  Mindfulnesstrainer 

  Na mijn werk als trainer en adviseur ging ik een lang gekoesterde droom achterna door een opleiding tot mindfulness-trainer te doen en te beginnen als zelfstandig mindfulness-trainer. Mindfulness is praktisch, down-to-earth, effectief en het heeft me innerlijke rust, concentratie, creativiteit en lichtheid gebracht. Mindfulness is een ‘way-of-life’ voor me geworden. En het geeft me heel veel voldoening wanneer ik zie dat deelnemers na afronding van de training op een meer bewuste manier in het leven staan. 

  In mijn vrije tijd

  Naast mijn werk als zelfstandige ben ik regelmatig in de weer met fotografie en sport – o.m. wielrennen en fitness – en reis ik graag. Met name fotografie is voor mij een heel mooie manier om mindfulness te beoefenen. De beelden maken de verwondering en openheid zichtbaar die mindfulness voor mij ook met zich meebrengt en waar ik graag iets van overbreng in mijn trainingen. 

   

  Werkwijze

  Van deelnemers aan trainingen die ik heb gegeven krijg ik terug dat ik betrokken ben en goed weet wat er leeft en speelt in de groep. Ik ben iemand die rust, aandacht en een prettige, ontspannen sfeer creëert. Daarnaast ben ik praktisch en nuchter en vind ik het belangrijk dat mindfulness no- nonsense en direct toepasbaar is. Naast diepgang en contact, brengt humor de nodige lichtheid.

  Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt.

   

  Ervaringen van deelnemers

  Hier kun je enkele ervaringen lezen van deelnemers die een mindfulnesstraining of coaching bij me hebben gedaan. Als je het leuk vind om eens kennis te maken of je wilt wat meer te weten over mindfulness of over de training, laat dan even een bericht achter of neem telefonisch contact met me op. 

  Mindfulnesstrainer Remy van Gelder

             Reflecties in de Stille Rijn in Leiden