REMY VAN GELDER – MINDFULNESSTRAINER EN COACH

 

Achtergrond 

Mijn naam is Remy van Gelder, eigenaar van Praesence Mindfulness. Vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door meditatie en bewustwording. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en verbleef enkele maanden in de bergen van Australië om me te verdiepen in meditatie. Dit was een ervaring die mijn leven compleet veranderde en die me niet meer heeft los gelaten.

 

Ontwikkeling 

Na mijn reis van een jaar begon ik met de studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na afronding van mijn studie deed ik ervaring op als beleidsmedewerker bij verschillende ministeries. Bij de overheid kwam ik tot de ontdekking dat ik werk wilde maken van mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik volgde eerst een opleiding tot vaardigheidstrainer en deed verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens ging ik aan de slag als trainer bij een trainingsbureau. Hier gaf ik trainingen die gericht zijn op communicatie en gedrag.

  Remy van Gelder

  Mindfulness

  Na mijn werk als trainer en adviseur ging ik een lang gekoesterde droom achterna door een opleiding tot mindfulness-trainer te doen en te beginnen als zelfstandig mindfulness-trainer. Mindfulness is praktisch, down-to-earth, effectief en het heeft me innerlijke rust, concentratie, creativiteit en lichtheid gebracht. Mindfulness is een ‘way-of-life’ voor me geworden. En het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat deelnemers na afronding van de training op een meer bewuste manier in het leven staan. 

  Persoonlijk

  Ik woon met mijn partner en onze zoon Sam in Wassenaar en geniet daar van het bos, strand en de mooie omgeving. Ik sport heel graag – mountainbiken en wielrennen – tokkel wat op mijn gitaar en maak graag foto’s, wat mooi is om met mindfulness te combineren. Naast mindfulnesstrainer ben ik gecertificeerd teamcoach en coach ik teams die met meer plezier willen samenwerken.

  Miksang fotografie

   

  Werkwijze 

  Ik ben iemand die rust, aandacht en een prettige, ontspannen sfeer creëert. Daarnaast ben ik praktisch en nuchter en vind ik het belangrijk dat mindfulness no- nonsense en direct toepasbaar is. Naast diepgang en contact, brengt humor de nodige lichtheid.

  Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt. 

  Opleiding

  Mijn opleiding tot cat. 1 mindfulnesstrainer heb ik gevolgd bij SeeTrue. Daarnaast heb ik me verder gespecialiseerd in het toepassen van mindfulness in het werk en heb  ondermeer opleidingen gevolgd bij Potential Project in New York.