OVER PRAESENCE MINDFULNESS

 

Praesence Mindfulness Logo

Achtergrond 

Mijn naam is Remy van Gelder, eigenaar van Praesence Mindfulness. Vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door meditatie en bewustwording. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en verbleef enkele maanden in de bergen van Australië om me te verdiepen in meditatie. Dit was een ervaring die mijn leven compleet veranderde en die me niet meer heeft los gelaten.

 

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording

Na mijn reis van een jaar begon ik met de studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Na afronding van mijn studie deed ik ervaring op als beleidsmedewerker bij verschillende ministeries. Bij de overheid kwam ik tot de ontdekking dat ik werk wilde maken van mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik volgde eerst een opleiding tot vaardigheidstrainer en deed verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens ging ik aan de slag als trainer bij een bekend trainingsbureau. Hier gaf ik trainingen die gericht zijn op communicatie en gedrag.

Remy van Gelder

Mindfulness-trainer 

Na mijn werk als trainer en adviseur ging ik een lang gekoesterde droom achterna door een opleiding tot mindfulness-trainer te doen en te beginnen als zelfstandig mindfulness-trainer. Mindfulness is praktisch, down-to-earth, effectief en het heeft me innerlijke rust, concentratie, creativiteit en lichtheid gebracht. Mindfulness is een ‘way-of-life’ voor me geworden. En het geeft me enorm veel voldoening wanneer ik zie dat deelnemers na afronding van de training op een meer bewuste manier in het leven staan. 

 

Werkwijze en samenwerking

Van deelnemers aan trainingen die ik heb gegeven krijg ik terug dat ik betrokken ben en goed weet wat er leeft en speelt in de groep. Ik ben iemand die rust, aandacht en een prettige, ontspannen sfeer creëert. Daarnaast ben ik praktisch en nuchter en vind ik het belangrijk dat mindfulness no- nonsense en direct toepasbaar is. Naast diepgang en contact, brengt humor de nodige lichtheid.

Ik ben erkend in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN. Dit betekent dat de training voor vergoeding door verzekeraars in aanmerking komt. Ik werk graag samen met de professionals van MO- mindfulness in organisaties.

 

Contact

Hier kun je enkele ervaringen lezen van deelnemers die een mindfulness-training of coaching bij me hebben gedaan. Als je het leuk vind om eens kennis te maken of je wilt wat meer te weten over mindfulness of over de training, laat dan even een bericht achter of neem telefonisch contact met me op. 

Mindfulness in organisaties