Mindfulness training in Leiden

MBSR Mindfulness Training in Leiden

 

MBSR Mindfulnesstraining 

 

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. De training bestaat uit 8 verschillende sessies van 2,5 uur. De mindfulnesstraining bevat een combinatie van ervarings-gerichte oefeningen en het doen van thuisopdrachten. Een belangrijk onderdeel van de training is het uitwisselen van ervaringen in de groep. Je leert heel veel van elkaar.

Doordat de groepen niet te groot zijn is er ruime aandacht voor het leerproces van iedere deelnemer. 

 

Wat voor soort oefeningen?

 

In het kort gezegd gaat mindfulness erom te leren met je aandacht aanwezig te zijn in het moment. We doen hiervoor verschillende oefeningen: meditaties, cognitieve oefeningen en bewegingsoefeningen. Daarnaast krijg je verschillende oefeningen mee voor thuis.

Wanneer je deelneemt aan de training dan hebben we een gesprek waarin we ingaan op je wensen en verwachtingen.

Mindfulness thema’s


In de training komen o.m. de volgende thema’s voorbij:

 

 • Het herkennen van de automatische piloot.
 • Grenzen leren kennen.
 • Effectief omgaan met stress en stress symptomen.
 • Acceptatie en op een mindful manier in aktie komen.
 • Effectief omgaan met lastige emoties en gedachten.
 • Het vinden- of herstellen van je energiebalans.
 • Het toepassen van mindfulness in het dagelijks leven.
 • lees hier meer over ‘Wat is mindfulness?

Thuis oefenen en materiaal


Als je iets leert tijdens de training dan kun je hier gelijk thuis mee aan de slag. Na elke sessie krijg je praktische oefeningen mee naar huis. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de mindfulnesstraining.

Het kost tijd om een nieuwe vaardigheid in de vingers te krijgen. Maar je wordt hierbij ondersteund met een reader en je krijgt door mij ingesproken geluidsbestanden met oefeningen. Tijdens het oefenen thuis word je niet in het diepe gegooid. Ik ben tussen de sessies door ook beschikbaar mocht dat nodig zijn.

Wanneer je wilt deelnemen aan de training dan hebben we een gesprek om te kijken wat je uit de uit de training wilt halen en wat je nodig hebt om goed te kunnen oefenen.

 

 

Mindfulness training Leiden

Locaties van de mindfulness training in Leiden


De MBSR mindfulnesstraining wordt gegeven op goed bereikbare en uitnodigende trainingslocaties in Leiden. Je hoeft niets mee te nemen, want de trainer verzorgt matjes, kussens en/of stoelen en andere materialen die je nodig hebt om goed te oefenen.

Als je de training individueel wilt doen, dan is een individueel traject ook mogelijk.

Locatie Leiden: 

De Plek, kanaalpark 157, Leiden (ook heel goed bereikbaar vanuit Den Haag e.o. via de A4 en gratis parkeren voor de deur) – de Plek

De Lindewei, jacob Catslaan 12 (goed bereikbaar en ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur) – De Lindewei

 

Trainer en kennismaken


Ik ben een gecertificeerde mindfulness MBSR trainer en erkend in de hoogste categorie door de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers.  Dit betekent dat de meeste verzekeraars (een deel) van de training vergoeding. Bel ter oriëntatie Remy van Gelder via 06-47062706 of neem contact op via het contactformulier. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend contact te maken.

Zie onderaan deze pagina voor meer info over kosten en vergoedingen of vraag meer info of ga direct naar aanmelden.  

Wanneer je ervaring van deelnemers die een training bij me hebben gevolgd wilt lezen, dan kun je kijken op ervaringen.

Kosten en vergoeding

De kosten voor de training zijn €425. Veel verzekeraars vergoeden de mindfulness met een bedrag van €100  – €350.  Regelmatig zijn er ook werkgevers die de training vergoeden uit het opleidings- of levensloopbudget. Wanneer je verzekeraar of werkgever de training niet vergoedt dan kom je in aanmerking voor een korting van 50€. 

Bij de training inbegrepen zijn:

 • Een intake-gesprek;
 • 8 sessies van 2,5 uur;
 • Een uitgebreide reader;
 • Door mij ingesproken audio-bestanden;
 • Een stilte-dag;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan terugkom- en opfrisbijeenkomsten;
 • Een paar keer per jaar een mindfulness inspiratiemail om je na afloop van de training te blijven inspireren. Hierbij ook regelmatig nieuwe oefeningen! 

Kosten zijn wat mij betreft hoe dan ook geen drempel om deel te nemen aan de training. Wanneer er een belemmering is, dan zoeken we samen uit wat haalbaar en mogelijk is. Via deze link zie je de verschillende mogelijkheden die er zijn als het gaat om  vergoedingen.

* Voor deelnemers waarvoor het bedrijf of de organisatie de  deelname betaalt is het tarief € 650,00 (incl. btw) per deelnemer. 

* Voor zzp’ers en deelnemers die de training zakelijk kunnen aftrekken voor de belasting is het trainingstarief ex. btw.